Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Grönsaksgratäng

med edamamebönor

Grönsaksgratäng
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C. Dela broccolin och blomkålen i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten 5-7 minuter. Häll av vattnet och häll ner grönsakerna i en ugnsfast form.
2. Skiva champinjonerna och lägg ovanpå grönsakerna i gratängformen. Strössla över edamamebönorna.
3. Blanda ägg, grädde, hälften av den rivna osten och svartpeppar. Häll detta på grönsakerna. Avsluta med riven ost överst. Ställ in i ugnen ca 15 minuter.

Tips!

Om du har pasta över kan man lägga lite i botten av gratängformen.

Kommentarer (6 st)

Ann 2017-04-06 12:21

 

Inte så lyckat. Koka grönsakerna kortare tid innan, för lite stanning, funkade inte att värma dagen därpå. Ska inte göra igen...

Embargo 2014-05-13 18:24

 

I receptlistan står det sidfläsk och i titeln står det rökt sidfläsk. Korrigera en av dem.

Embargo 2014-05-13 18:18

 

Smaklös och på tok för lite stanning. Hade färska grönsaker.

MJ 2012-01-27 14:48

 

Använde frysta grönsaker och skulle nog ha minskat lite på vätskemängden- blev för lös. Men i övrigt gott. Bytte sidfläsk mot rökt skinka.

carinae71 2012-01-20 07:23

 

Detta blev ingen höjdare, tyvärr. Vattnigt o ingen effekt av äggstanningen. Vi hade den i 25 min i ugnen. Behövs lite pasta till.

Lillasyster 2012-01-19 15:48

 

Kom ihåg att den tar längre tid om man har frusna grönsaker.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Ingredienser

  • 500 g broccoli
  • 250 g blomkål
  • 100 g champinjoner
  • 200 g edamamebönor
  • 3 ägg
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl lagrad smakrik ost
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 1 romansallad
  • 1 Gurka
  • knäckebröd