Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Grönsaksgratäng

med edamamebönor

Grönsaksgratäng
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C. Dela broccolin och blomkålen i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten 5-7 minuter. Häll av vattnet och häll ner grönsakerna i en ugnsfast form.
2. Skiva champinjonerna och lägg ovanpå grönsakerna i gratängformen. Strössla över edamamebönorna.
3. Blanda ägg, grädde, hälften av den rivna osten och svartpeppar. Häll detta på grönsakerna. Avsluta med riven ost överst. Ställ in i ugnen ca 15 minuter.

Tips!

Om du har pasta över kan man lägga lite i botten av gratängformen.

Kommentarer (8 st)

Vardagsmaten 2018-02-25 18:19

 

FamilyRecipes, receptet har ändrats. Sidfläsket är utbytt mot bönor och äggstanningen har utökats efter kommentarer här på sidan.

FamilyRecipes 2017-12-18 11:55

 

De flesta här skriver om sidfläsk. Har receptet ändras eller har ni skrivit kommentar på fel recept? Jag håller på att göra maten nu så får vi väl se hur den blir. Har tillagt pastaskruvar i gratängen. Återkommer med en till kommentar sen.

Ann 2017-04-06 12:21

 

Inte så lyckat. Koka grönsakerna kortare tid innan, för lite stanning, funkade inte att värma dagen därpå. Ska inte göra igen...

Embargo 2014-05-13 18:24

 

I receptlistan står det sidfläsk och i titeln står det rökt sidfläsk. Korrigera en av dem.

Embargo 2014-05-13 18:18

 

Smaklös och på tok för lite stanning. Hade färska grönsaker.

MJ 2012-01-27 14:48

 

Använde frysta grönsaker och skulle nog ha minskat lite på vätskemängden- blev för lös. Men i övrigt gott. Bytte sidfläsk mot rökt skinka.

carinae71 2012-01-20 07:23

 

Detta blev ingen höjdare, tyvärr. Vattnigt o ingen effekt av äggstanningen. Vi hade den i 25 min i ugnen. Behövs lite pasta till.

Lillasyster 2012-01-19 15:48

 

Kom ihåg att den tar längre tid om man har frusna grönsaker.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Ingredienser

  • 500 g broccoli
  • 250 g blomkål
  • 100 g champinjoner
  • 200 g edamamebönor
  • 3 ägg
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl lagrad smakrik ost
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 1 romansallad
  • 1 Gurka
  • knäckebröd