Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Grillad entrecote

med tomatsalsa och rostad potatis

Tid: 35 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Ta fram köttet så att det blir rumstempererat. Grilla/stek på mediumhög värme. Pensla gärna lite olja på köttet medan det grillas. Salta och peppra. Tänk på att det blir bäst resultat om du låter köttet vara utan att du rör det för mycket. Grilla ca 2-3 minuter per sida.

2. Koka potatisen (eller använd kokt kall potatis). Blanda med olja och rosta i het panna tills alla fått fin färg. Strö över salt.

3. Dela gurkan och gröp ur kärnhuset. Dela i mindre bitar. Strimla rödlöken och finhacka tomaterna. Blanda med vinäger, olja, svartpeppar och salt. Toppa med lite finhackad basilika.

När köttet är färdigt, låt det vila ca 10 minuter. Tranchera (skär upp) i lagom stora bitar. Salta och ringla över Crema Balsamico.

Tips!

Följ kocken Hampus när han lagar maten i Foodtruck-köket.

Kommentarer

Inga kommentarer finns för detta recept.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 600 g entrecôte
  • 4 st tomater
  • 1 Gurka
  • 1 röd lök
  • 800 g potatis, potatisar
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk finhackad basilika
  • Garant Crema Balsamico
  • nymald svartpeppar
  • flingsalt