Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Grekisk sallad

med lantbröd

Grekisk sallad
Tid: 20 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Dela grönsakerna i tunna skivor och blanda med salladen i en stor skål. Skär fetaosten i små bitar och blanda ner.
2. Ringla över olivolja och strö över oregano, salt och peppar
3. Blanda smör med pressad vitlök. Bred på vitlökssmöret på brödskivorna och ställ in i ugnen ( 175°C) i ca 5 minuter eller tills brödet fått en härlig krispig yta.

Nu på sommaren är det gott att servera salladen antingen ensam eller med en bit grillat kött eller korv.

Tips!

Denna rätt fungerar bra även som tillbehör till en bit kött eller fisk. Gott är även att blanda ner en burk blandade bönor i salladen.

Kommentarer (3 st)

Holma 2016-06-09 12:32

 

Jättegott!

BrittiskaOstGudinnan 2013-10-20 13:58

 

4,5/5 ostar!! ;D

Sofie 2012-07-08 23:09

 

Perfekt sommar mat men jag tyckte det inte var så mättande men gott

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Grekisk sallad

  • 1 romansallad
  • 100 g ruccolasallad
  • ½ Gurka
  • 4 tomater
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 1 dl svarta oliver
  • 200 g fetaost
  • 1 msk oregano
  • 1 msk olivolja
  • 200 g salami eller skinka (valfritt)

Vitlöksbröd

  • 8 skivor flerkornsbröd
  • 20 g smör
  • 2 vitlöksklyftor

Grilla på sommaren

  • fläskkarré
  • korv
  • nötkött