Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Gratinerad squash

med bönsallad

Gratinerad squash
Tid: 25 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C. Dela squashen på mitten och gröp ur varje del med en sked. Blanda innehållet från squashen med soltorkade tomater, oregano och 150g av den rivna ost antingen med en mixerstav eller med en gaffel.
2. Fördela den grönsaksröran i de urgröpta squashskalen och lägg de i en smord ugnsform. Strö över resten av osten (ca 50g) och ställ in formen i ugnen i ca 15 minuter.
3. Häll av vattnet från bönorna och blanda bönorna med olja, pressad vitlök, oregano och klippt persilja.

Servera med skivat och ev. rostat fullkornsbröd

Kommentarer

Inga kommentarer finns för detta recept.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Gratinerad squash

  • 4 squash
  • 16 soltorkade tomater
  • 200 g lagrad smakrik ost
  • 2 msk oregano

Bönsallad

  • 400 g svarta bönor
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk oregano
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 dl persilja (färsk)

Servera med:

  • fullkornsbröd