Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Gratinerad squash

med bönsallad

Gratinerad squash
Tid: 25 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C. Dela squashen på mitten och gröp ur varje del med en sked. Blanda innehållet från squashen med soltorkade tomater, oregano och 150g av den rivna osten med en mixerstav eller med en gaffel.
2. Fördela grönsaksröran i dem urgröpta squashskalen och lägg i en smord ugnsform. Strö över resten av osten (ca 50g) och ställ in formen i ugnen i ca 15 minuter.
3. Häll av vattnet från bönorna och blanda bönorna med olja, pressad vitlök, oregano och klippt persilja.

Servera med ett gott fullkornsbröd.

Kommentarer (2 st)

Vardagsmaten 2017-06-09 13:17

 

Annastina73, när vi tog fram receptet valde vi att ha oregano i både röran och salladen men tycker man det är för mycket skulle jag utesluta den från bönsalladen.

annastina73 2017-05-08 13:52

 

ska det vara Oregano Både i Squasröran Och i bönsalladen? Känns som att allt bara kommer att smaka Oregano?

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Gratinerad squash

  • 4 squash
  • 16 soltorkade tomater
  • 200 g lagrad smakrik ost
  • 2 msk oregano

Bönsallad

  • 400 g svarta bönor
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk oregano
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 dl persilja (färsk)

Servera med:

  • fullkornsbröd