Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Frasig fisk i ugn

med tomat

Frasig fisk i ugn
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 175°C. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. Dela blomkålen i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten ca 5 minuter.
3. Smörj en ugnssäker form med smör och lägg fiskfileérna i mitten av formen. Dela tomaterna på hälften och lägg bredvid fisken, pressa citron över fisken, salta och peppra. Skär bort kanterna på brödskivorna och lägg brödet i en matberedare eller i en skål. Blanda ner riven ost, persilja, skal från en citron och smält smör. Kör i matberedaren eller med stavmixer till en finsmulad blandning.
4. Strö brödblandningen över fisken och tomaterna. Ställ in i ugnen ca 20 minuter. (använder du färsk fisk kan tiden minskas till ca 15 minuter)

Servera fisken med kokt potatis, kokt blomkål och smält smör

Tips!

Testa att använda kavring som bröd i det frasiga täcket och blanda med krossade kumminfrö. Det går även bra att använda annan vit fisk till gratängen

Kommentarer (19 st)

Eemigal 2015-05-26 21:02

 

Fisken var god men jag gjorde potatismos och en citronsås till, det blev pricken över. Annas tror jag att den skulle ha blivit lite torr och tråkig.

Elin 2015-03-03 20:24

 

Jättegott! Jag mixade fryst bröd och det blev fint smuligt, ingen det. Vi använde lax, för det var det vi hade hemma och körde klyftpotatis till. Som sås till potatisen (fisken var väldigt saftig) gjorde vi morotstsatziki.

annette 2015-03-02 20:16

 

Faktiskt jättegott! Använde ströbröd,som några föreslog! Kul med nya smaker!

Malle 2014-06-09 19:41

 

1.5 kg potatis till 4 portioner? låter lite väl mycket.

ciafia 2013-04-18 18:48

 

Fick kasta brödskivorna som klumpade ihop sig. Tog ströbröd istället och slutresultatet blev kanon!

VardagsmatenSanna 2013-04-18 15:29

 

Veronica, svårt att säga vad som kan ha gått fel här. Alla ugnar har inte samma temperatur utan man får testa sig fram lite. Dock ska en hel fryst fiskfilé bli färdig på 20-25 minuter i denna temperaturen.

VardagsmatenSanna 2013-04-18 15:28

 

Cronqvist, vad trist! Kan det ha varit en för fet ost möjligen?

veronica 2013-04-17 19:35

 

Är det bara jag som har en isbit efter 20 minuter i ugnen? Det måste vara fel att det bara ska vara 175 grader???

Cronqvist 2013-04-17 17:12

 

Har aldrig misslyckats så grovt med något inom matlagning innan som jag gjorde med brödsmulsblandningen. Det blev bara en klump deg.

Ekan 2013-04-15 08:53

 

Ät inte pangasiusfiléer folk!

Vardagsmaten 2012-12-14 11:24

 

Det fungerar att använda ströbröd men det blir godast om man har lite gammalt bröd över.

sanam 2012-09-19 13:13

 

Vilket sort bröd ska man använda ? kan man använda ströbröd istället?

Carola 2012-07-12 15:41

 

Riktigt gott! Gjorde en sås på mascarpone, salt, citron och balsamvinäger till. Mums!

Carola 2012-07-12 15:41

 

Riktigt gott! Gjorde en sås på mascaran, salt, citron och balsamvinäger till. Mums!

Jessica 2012-02-05 20:42

 

gjorde en liknande rätt o då serverade jag med en kall citronsås, det var pricken över iet;) annars sååå gott, en fiskfavorit hemma hos oss:)

Palle 2012-01-25 21:37

 

skeptisk när jag lagade men mycket gott när det var klart.

Sassra 2011-10-26 22:16

 

Gott men lite torrt tyckte vi.

Johanna 2011-10-25 20:46

 

Geggan ovanpå och tomaterna var gott. Det var dock sista gången jag lagar mat med vit fisk. Man blir ju inte mätt hur mycket man än äter!

fisk 2011-03-26 06:58

 

gott

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Frasig fisk i ugn

  • 600 g vit fisk (t ex, torsk, alaska pollock el. pangasius)
  • 4-5 brödskivor
  • 150 g lagrad smakrik ost
  • 1 dl persilja
  • 1 citron
  • 2 msk smör
  • 4 tomater
  • 1,5 kg potatis, potatisar

Servera med:

  • 50 g smör (smält)
  • 500 g blomkål