Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Fläskschnitzel

med ansjovissmör

Fläskschnitzel
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Häll upp mjöl och skorpmjöl i vars en tallrik. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Doppa schnitzlarna först i mjöl sedan ägg och sist skorpmjöl. Värm en stekpanna, bryn fettet och lägg ned schnitzlarna. Stek sakta några minuter på varje sida.
2. Skala potatisen och skär i små bitar. Skölj med kallt vatten. Hetta upp hälften olja och hälften smör i en stekpanna och fräs potatisen mjuk och gyllenbrun. (Går också bra att tillaga i ugnen i ca 225°C). Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka haricots verts några minuter.
3. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner ansjovis och rör någon minut. Såsen är färdig när ansjovisen smält undan helt.

Tips!

Det finns även färdiga frysta schnitzlar man kan använda om man vill det. Gott till är även stekta äpplen kryddade med rosmarin.

Kommentarer

Inga kommentarer finns för detta recept.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Fläskschnitzel

  • 4 fläskschnitzlar
  • 1,5 dl mjöl
  • 1,5 dl skorpmjöl
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 2 ägg

Ansjovissmör

  • 100 g smör
  • 8 ansjovis
  • 1 kg potatis, potatisar
  • 1 msk matolja

Servera med:

  • 200 g haricots verts
  • citron