Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Fläskkorv och rotmos

med honungsfräst äpple

Fläskkorv och rotmos
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Gör några hål i korven och lägg i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker. Blanda ner salt, lagerblad, kryddpeppar och vitpeppar. Skala löken och dela i klyftor. Lägg ner med korven. Koka upp och koka ca 20 minuter.
2. Skala morötterna, potatisen och kålroten. Lägg över i en kastrull. Häll på vatten, grönsaksfond och vitpeppar. Koka i ca 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Mosa med mixer eller elvisp. Späd med lite av kokspadet och en klick smör.
3. Skala och kärna ur äpplena. Skiva i tunna skivor. Hetta upp smör i en stekpanna och stek äppleskivorna några minuter på varje sida. Avsluta med att ringla honung över.

Servera med senap och stekt äpple

Tips!

Byta fläskkorven till vanlig falukorv. Ha gärna med lite chili i de honungsfrästa äpplena.

Kommentarer (3 st)

Holma 2014-09-22 21:36

 

Jättegott!

Johanna 2012-10-01 18:00

 

Jag stötte på vissa oklarheter i receptet. Hur stor är "en bit" kålrot? (Jag tog en hel mellanstor och det blev ganska okej, men bara ganska)
Vitpepparkornen i moset mosas inte.....

supermomrules 2011-11-14 16:29

 

Vi är inte förtjusta i rotmos men med potatismos är det mumma :)

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Fläskkorv

  • 500 g fläskkorv
  • 1 gul lök
  • 5 kryddpepparkorn
  • 5 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 5 dl vatten

Rotmos

  • 3 morötter
  • 5 potatisar
  • 1 bit kålrot
  • 5 dl vatten
  • 1,5 msk grönsaksfond
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Honungsfrästa äpple

  • 2 msk smör
  • 2 äpplen
  • 1 msk honung

Servera med:

  • senap