Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Fläskfilé Paneng

med Tobias Karlsson

Tid: 25 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skiva fläskfilén tunt. Fräs Red Curry Paste i rapsolja ca 1 minut. Tillsätt fläskfilén.
2. När fläskfilén är genomstekt häll i kokosmjölk, socker, Kaffir Lime Leaves och fisksås. Låt allt koka några minuter.
3. Koka äggnudlarna enligt instruktionerna på förpackningen. Gör en sallad på strimlad paprika, squash och vitkål.

Tips!

Byt ut fläskfilén till kycklingfilé. Blir härligt gott det med. Servera gärna med soya. Om du inte hittar Kaffir Lime Leaves, testa att riva ner skal från en lime i såsen. Prova att skiva ner en röd paprika och en squash med fläskfilén.

Kommentarer (22 st)

Vardagsmaten 2016-10-25 11:42

 

Hemköp brukar ha Kaffir lime leaves. Annars går det att använda skal från lime. Blir inte helt samma sak men blir gott ändå.

BarrKatt 2016-09-01 20:40

 

jättegott! men som många andrs tog jag i lite extra grönsaker.

djkmmo 2016-08-30 00:32

 

Var får man tag på "Kaffir Lime Leave"? Har letat både på Willys och Ica Maxi utan framgång.

Holma 2014-04-02 06:52

 

Jättegott!

Lina 2011-11-18 12:19

 

Maken tyckte det var super, jag tyckte det var helt ok! Följer råden här nedan nästa gång och öser i en massa grönsaker som paprika, squash, bambuskott och minimajs. Kommer även prova med kyckling istället.

linda73 2011-11-17 14:13

 

Familjen och jag älskade denna rätt! Tog också mer grönsaker i från början för vi tyckte det verkade konstigt med sallad till en nudelrätt. (?!)

vedum 2011-11-16 16:48

 

Vilken skillnad mot färdig paneng på påse, väldigt gott!

LindaMarie 2011-11-14 20:38

 

Underbart gott, tog mer currypasta, tillsatte lök, champinjoner, paprika och morot. Hittade inte limebladen, men tog cest från 2 lime och saft från 1. Love it!!!

mariavik 2011-10-15 18:57

 

supergott! tillsatte skivade morötter och paprikor

linda 2011-05-27 19:20

 

Super gott :)

PeterR 2011-05-25 22:33

 

Gott men lite ovan den söta smaken nästa vända blir det lite mer spicy och ska prova steka med lite grönt som tidigare tipsats om

Micke 2011-05-25 15:20

 

Power- + Homeknappen använder jag. Då tar du ett screenshot.
Det funkar, men det är helt klart en brist i en annars trevlig app.

Michael 2011-05-24 18:10

 

Lät även massa extra grönsaker som tunt skivade morötter, vitlöks- och spenatblandning fräsa med från början och i med nykokt broccoli precis på slutet. Riktigt gott resultat. :)

Michael 2011-05-24 18:10

 

Jag använde ungefär 2 tsk röd currypasta (Santa Marias) och det blev ganska starkt. Hade jag använt 3 msk som det står i receptet hade det nog inte gått att äta. Antar att det beror på vilket märke ni använder men kan vara värt att uppmärksammas.

Vardagsmaten 2011-05-24 10:55

 

Jag tar med mig diskussionen här kring att kunna spara recepten även från appen, återkommer så fort jag något mer svar.

skärmdump 2011-05-24 10:48

 

Skärmdump

baloo 2011-05-24 06:43

 

Man kan ju alltid knäppa kort med iphonen på bakrundsbilden man ser ett tips om man inte ser hjärtat som jag :)

buef 2011-05-23 22:16

 

Der er ikke et rødt hjerte på app'en

Krister 2011-05-23 13:37

 

Det funkar bara när man går in på sidan via browsern, inte i iPhone-appen.

Vardagsmaten 2011-05-23 12:56

 

På varje recept finns det ett rött hjärta under bilden. Om du klickar på hjärtat så sparas receptet som ditt eget favoritrecept. De recepten når du sedan under fliken Min sida.

simon 2011-05-22 22:49

 

Tack Julia, inte bara jag som undrar det uppenbarligen! Om det inte går hade det varit en uppskattad funktion..

Julia 2011-05-22 15:41

 

Kan man spara recepten nånstans?

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé
  • 2 msk rapsolja
  • 3 msk röda currypasta
  • 400 g kokosmjölk
  • 2 msk socker
  • 1,5 tsk Kaffir Lime Leaves
  • 2 msk fisksås
  • 250 g äggnudlar

Servera med:

  • 1 röd paprika
  • 1 squash
  • 200 g vitkål