Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Fläskfilé i krämig sås

med grönsaksröra

Fläskfilé i krämig sås
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Koka bulgur enligt förpackningen.
2. Skär fläskfilén i tunna skivor, ca 1/2 cm tjocka. Skiva svampen i tunna skivor. Hacka lök och vitlök. Värm olja i en stekpanna eller vid kastrull. Lägg ner lök och vitlök och låt allt fräsa på låg värme. Löken ska bli genomskinlig, ej brun. Blanda ner svampen i lökblandningen och låt allt fräsa ihop ca 2-3 minuter. Lägg sist i fläskfilén och fräs allt i ca 5 minuter eller tills alla bitar blivit genomstekta. Blanda ner créme fraiche, dragon och senap. Avsluta med att salt och peppar. Puttra i ca 2-3 minuter. Smaka av med salt, peppar och dragon.
3. Skär paprika, rödlök, squash och morot i tunna strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg ner grönsakerna. Rör runt och låt allt fräsa på låg värme i ca 5 minuter. Salta, peppra och pressa över lime.

Tips!

Vill du inte ha grönsaksröran varm går det bra att tillreda den utan att steka upp den. Gör du den varm är det gott att blanda den med bulguren och sen blanda med olja och lime. Ingredienserna till såsen kan också bytas ut mot smaksatt creme fraiche.

Kommentarer (23 st)

Holma 2016-12-04 21:45

 

Jättegott!

nettan 2016-01-30 18:02

 

supergott. Tom dottern åt av resterna dagen efter och tyckte det var supergott. här kommer Bulgur o grönsaker användas mer i familjen

Tina 2016-01-24 16:57

 

Supergott! Tog dock potatis till då vi inte äter bulgur. Med fyra barn varav tre har autism och alla tyckte om det så är det otroligt!!! :P Kommer garanterat göra detta recept flera gånger.

vänge88 2012-04-26 20:18

 

Gud så gott :) limen satte verkligen smak på grönsakerna :D

Matmor 2012-03-15 21:02

 

Limen passade absolut inte till grönsaksröran. Hade varit bättre att steka grönsakerna ihop med löken och svampen. Till sist tror jag att potatis hade passat bättre till grytan.

Matmor 2012-03-15 21:02

 

Fläskfilégrytan är extremt mild, smakade nästan bara kött och crème fraiche, fick öka kryddosen rejält.

Matmor 2012-03-15 21:02

 

Ingen i familjen gillade denna rätt. Kändes som tre iofs goda saker separat, men de passar inte ihop med varandra.

cath 2012-03-10 19:27

 

Skulle nog ha valt pasta till denna rätt,med grönsakerna kalla, kändes lite som två olika maträtter. Men det var gott.

Lillasyster 2012-02-10 18:34

 

Hur gott som helst!
Tog basmatiris som blev över tidigare i veckan istället för bulgur.

Vardagsmaten 2012-02-10 12:43

 

Moses, vilken plattform använder du när du lägger in varor? Du får gärna svara på info@vardagsmaten.se

Vardagsmaten 2012-02-10 11:30

 

Moses, jag kollar det med våra tekniker och ser om vi kan lösa problemet

moses 2012-02-09 15:35

 

saker som man skriver i (övriga produkter).Skriver man många saker där får man ett a4 papper till istället att produkterna läggs i sina fack bröd,frukt&grönt,kryddor,kött&fågel,mejerier,ex,ex

Vardagsmaten 2012-02-09 11:43

 

Moses, hur menar du?

moses 2012-02-08 14:18

 

kan inte övriga produkter lägga sig i sina avdelningar ?

Vardagsmaten 2011-09-30 10:50

 

NIna, Om du är på siten så klickar du ur rutan så försvinner det från listan. Är du i appen så klickar du på varan och då blir den överstruken. Hela listan försvinner när du tar bort valda recept.

nina 2011-09-29 21:28

 

Hur tar man bort saker från inköpslistan eller raderar hela listan?

Vardagsmaten 2011-07-05 07:37

 

Hej, det röda hjärtat hittar ni under bilden, men då måste man gå in via siten. Snart kommer en variant pådetta även att funka direkt från appen.

Mia 2011-07-03 13:59

 

Var är det röda hjärtat?

urax 2011-07-02 20:15

 

Var hittar jag det röda hjärtat så jag kan spara receptet?

Vardagsmaten 2011-07-01 09:12

 

Ika, klicka på det röda hjärtat så sparas de som favoriter.

ika 2011-06-29 00:26

 

Kan man inte välja att spara receptet på dom maträtter man gillar ?

jkjhjlkö 2011-03-20 17:23

 

Mycket gott vi tog kyckling. En rätt som vi kommer jag kommer göra fler gånger.

Mirwa 2011-03-20 14:52

 

Mycket god bulgursallad. Skulle föredra strimlad fläskfilé, annars god smak.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Fläskfilé i krämig sås

  • 700 g fläskfilé
  • 150 g champinjoner (färska)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 4 dl crème fraîche
  • 1 msk dragon
  • 1 tsk dijon senap
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Grönsaksröra

  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 röd lök
  • 2 morötter
  • 1 squash
  • 1 msk rapsolja
  • 1 lime
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 3 dl bulgur