Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Fiskspett

med limesås och ris

Fiskspett
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C och blötlägg spetten medan du förbereder alla ingredienser. Koka riset enligt instruktionerna på paketet.
2. Skär paprika och rödlök i klyftor och skiva morötter och palsternacka i stavar. Lägg alla grönsakerna i en ugnsfast form och ringla över olja och salt. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
3. Dela fisken i kuber ca 2x2 cm stora. Varva fiskkuberna på två spett tills det finns totalt fyra spett med fisk. Pressa över lime, salta och peppra. Lägg på ett ugnsfast fat och ställ in i ugnen med grönsakerna. Vänd spetten efter ca 7 minuter. Totaltid ca 15 minuter.
4. Blanda yoghurten med skal och saft från en lime. Blanda i olja, salt och peppar.

Tips!

Testa att varva fisken med bitar av chorizokorv. Gör det enkelt genom att köpa en påse med färdigblandad fisk i kuber.

Kommentarer (10 st)

Holma 2017-07-31 22:20

 

Jättegott men fisken blev lite torr, även fast vi kortade tiden till 10 minuter.

Sofie 2012-09-22 22:08

 

Väldigt gott

SofieH 2012-07-03 20:10

 

Härlig, lättlagad och god fiskrätt. Den syrliga såsen passade jättebra till.

Flipper 2012-04-11 18:21

 

Jättegott,hade även lite honung i såsen,som annars var lite syrlig.

Vardagsmaten 2012-04-02 12:26

 

Sofie, svarar här men även inne på lammracksreceptet. Medium innertemperatur är ca 58-60°C för lammrack

Sofie 2012-03-31 10:52

 

det står inga temperaturer i receptet är det någon som vet vilken temptatur medium på lammrack är

Sofie 2012-03-31 10:50

 

det står inte vilka temperaturer köttet ska ha i receptet är det någon som vet vad medium är på lammrack

Magnolia 2011-11-22 18:00

 

Vilken besvikelse!
Såsen inte alls god,jättesyrlig men annars helt smaklös.
Grönsakerna okej.
Fisken okej men långt ifrån "gudomlig"

ahlman 2011-07-04 19:12

 

Sååå gott!!!!!!

marlene 2011-06-16 19:58

 

Gudomligt gott!!!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Fiskspett

  • 300 g lax
  • 300 g torsk
  • 300 g sej
  • 1 lime
  • 1 tsk havssalt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 8 spett

Rostade grönsaker

  • 1 röd paprika
  • 2 morötter
  • 2 rödlökar
  • 1 palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Limesås

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 lime
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 3 dl ris