Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Fiskbullar i dillsås

med morötter

Fiskbullar i dillsås
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skär torskfiléerna i mindre bitar och lägg i en matberedare. Mixa till en slät fiskfärs. Blanda ner salt, ägg, grädde, mjöl och vitpeppar och kör lite till i matberedaren. Forma färsen till runda små bullar, fukta gärna händerna med kallt vatten, underlättar så att inte färsen fastnar på händerna.
2. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. Skiva morötter i tunna skivor. Blanda med olja, pressad citron och kryddor.
3. Koka upp vatten med kycklingfond och skivad schalottenlök. Lägg ner fiskbullarna i det kokande spadet och låt de sjuda i ca fyra minuter. Ta sedan upp fiskbullarna med en hålslev och lägg åt sidan. Sila kokspadet ner i en kastrull. Blanda mjöl med ½ dl kallt vatten och blanda ner i såsen tillsammans med grädde. Koka upp och blanda ner dill. Smaka av med salt och peppar.

Tips!

Krydda fisksmeten med cayennepeppar för lite mer sting.

Kommentarer (2 st)

strojes 2014-04-09 18:19

 

I beskrivningen står det att man ska ha mjöl i bullsmeten men bland ingredienserna står inget! Smeten blev lös trots flera msk mjöl i! Detta recept kommer inte jag att göra fler gånger! Det behövs en del ändringar i receptet så att det funkar bra.

ebba 2012-10-27 16:06

 

Jag gav upp. Smeten var för lös o löstes upp i det kokande vattnet. Hade nog skippat grädden. Och inte chansat på att det funkar om du har hungriga barn som väntar på mat.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 500 g torskfiléer
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 dl grädde
  • 1 krm vitpeppar
  • 5 dl vatten
  • 1,5 msk kycklingfond
  • 3 schalottenlökar
  • 2 dl grädde
  • 3 msk mjöl
  • 2 msk dill
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 kg potatis, potatisar
  • 3 morötter
  • 2 msk rapsolja
  • ½ citron
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 msk persilja