Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Fetaostlax

med kokt potatis

Fetaostlax
Tid: 25 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C. Skala/tvätta potatisen och lägg i en kastrull, täck med vatten, salta och koka upp. Koka i ca 20 min eller tills potatisen är mjuk.

2. Snitta, de lätt tinade, laxbitarna och stoppa fetaosten i snitten. Salta och peppra. Ringla över lite flytande honung och strö över timjan eller rosmarin. Grädda i ugnen, ca 20 minuter.

3. Skiva tomaterna på hälften. Skär löken i tunna skivor. Blanda lök och tomater med blandad sallad. Ringla över olja, salta och peppra.

Servera laxen med kokt potatis och sallad.

Detta recept kommer från en av våra användare som var med och tävlade i kategorin om Bästa fiskreceptet.

Tips!

Blir där fetaost över, blanda ner den med salladen. Ha gärna i fler grönsaker i salladen om du har det hemma. Ex är det gott att blanda i rivna morötter. Om du använder torkade kryddor istället för färska kan du minska mängden till 2/3.

Kommentarer (4 st)

akn79 2014-04-15 22:30

 

Supergott! Hade ris till och turkisk yoghurt, samt en lite matigare sallad. Uppskattat av hela familjen!

litenpyret 2013-05-23 13:58

 

Jättegott och mycket enkelt. Smulade dock bara över fetan istället för att sticka i den. Rekommenderas!

Vardagsmaten 2012-12-10 11:35

 

Det ska vara rödlök. Nu finns även det med i ingredienslistan.

hellen 2012-12-03 17:48

 

Vilken typ av lök?

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • ½ förpackning fetaost
  • 2 krm salt (till laxen)
  • 2 krm svartpeppar (nymald) (till laxen)
  • 1 msk flytande honung
  • 2-3 msk timjan eller hackad rosmarin (färsk)
  • 1 kg potatis, potatisar
  • 250 g småtomater
  • 100 g blandad sallad (ruccola, bladspenat, salladsblad)
  • 1 rödlök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm salt (till salladen)
  • 1 krm svartpeppar (nymald) (till salladen)