Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Färssoppa alá gulasch

Färssoppa alá gulasch
Tid: 25 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skala och hacka löken. Skala och dela potatisen i små bitar. Hacka paprikan. Fräs lök och potatis i olja i en gryta/stor kastrull tills löken blir genomskinlig. Strö över paprikapulver på slutet. Häll över vatten och tillsätt buljongtärningarna, koka upp.

2. Tillsätt färs, tomatpuré, paprika och chiliflakes. Sjud kraftigt i 15 min. Tillsätt hackad persilja och citronskal från en halv citron. Smaka av och tillsätt citronsaft och salt efter smak.

3. Servera soppan med ett gott bröd.


Detta recept kommer från en av våra användare som var med och tävlade i kategorin om Bästa vegetariska recept.

Tips!

Rätten går ännu snabbare om du använder fryst hackad lök och fryst tärnad potatis.

Kommentarer (4 st)

Holma 2015-02-16 19:47

 

Sådär.

malkavian38 2012-12-17 23:08

 

God.

kominken 2012-12-11 17:17

 

God soppa som barnen gillade! Jag bytte ut färs mot röda linser och tog lite mindre citron än vad som stod i receptet.

Tompa 2012-12-11 17:15

 

Jätte gott med lagrad prästost på brödet och passar till soppan jätte bra.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Färssoppa

  • 300 g sojafärs eller quornfärs (fryst eller torkad)
  • 2 msk paprikapulver
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 krm chiliflakes (eller chilipulver)
  • 3 gula lökar
  • 4 potatis, potatisar
  • 1 l vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 citron
  • persilja
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm salt

Servera med:

  • bröd