Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Falukorvsgryta

med senap

Falukorvsgryta
Tid: 20 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skala löken och dela i klyftor. Hetta upp olja i en gryta och fräs löken några minuter på medelstark värme. Skala potatis och morötter och skär i mindre bitar. Lägg ner med löken och rör runt. Häll på vatten och fond och låt allt puttra i ca 10 minuter.
2. Skär falukorven i mindre bitar, ca 3x3 cm. Blanda ner med grönsakerna och koka ytterligare 5 minuter. Dela broccolin i små huvud och tillsätt till grytan. Koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Tips!

Testa att använda oxfalukorv Testa även att krydda upp grytan med timjan

Kommentarer (7 st)

JoannaP 2016-10-03 19:36

 

Detta var hur gott som helst ??

NeViMo 2014-11-02 17:42

 

Jättegott! Några ändringar till nästa gång så blir det ännu bättre. ??

Anna75 2014-05-25 05:06

 

Nej tack... Mer soppa än gryta.

nennus 2013-08-19 18:18

 

Nja,en aning blaskig va.

MV 2012-04-16 17:17

 

Världens bästa recept!! Ungarna älskar det!!

Johanna 2011-12-08 19:03

 

Sojakorv funkade oxå fint ;) Var jättegott! Påminde om en soppa vi hade när jag var liten på en scoutträff!

Felixan 2011-12-06 16:57

 

Barnsligt enkelt och gott!! Min son löööövs och det gör jag med!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Falukorvsgryta

  • 800 g falukorv
  • 2 rödlökar
  • 6 potatisar
  • 2 morötter
  • 500 g broccoli
  • 1,5 l vatten
  • 3 msk oxfond
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • senap