Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Falukorv i pepparrotssås

med haricots verts

Falukorv i pepparrotssås
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten ca 20 minuter. Skiva falukorven.
2.Smält smöret och blanda ner mjölet, rör runt och tillsätt sedan mjölken under omrörning. Koka på låg värme och rör då och då. Smaksätt med pepparrot, salt och peppar. Koka bönorna i lättsaltat vatten 3-4 minuter.
3. Smält smör i en stekpanna och stek falukorven tills den är gyllenbrun.

Servera korven med såsen och pressad potatis

Tips!

Testa att byta ut pepparroten mot ost.

Kommentarer (9 st)

BrittiskaOstGudinnan 2013-10-22 21:10

 

4 ostar av 5. såsen var jättegod, tyckte både barn & vuxna.

Sockertopp 2013-10-22 18:04

 

Gott att koka falukorven istället.

Holma 2013-09-11 18:13

 

Jättegott tyckte alla. Lite mer pepparrot blev bra.

Lillasyster 2012-01-16 21:54

 

Man kan ha i mer pepparrot. Den var lite tam i smaken.

Johanna 2011-09-14 21:56

 

Med sojakorv - gött!

lejonmamman83 2011-09-13 18:07

 

Lätt enkelt o gott ;)

MrGreve 2011-06-16 19:26

 

Kanon!!!!

Vardagsmaten 2011-05-30 14:54

 

Hej Klara! Kan bara hålla med! En del av receptet hade hamnat så att det inte syntes här, men nu är det upprättat och innehåller lite mer information.

Klara 2011-05-30 11:28

 

Tycker att receptet är väldigt förenklat...

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Falukorv i pepparrotssås

  • 1,5 kg potatis, potatisar
  • 800 g falukorv
  • 50 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk pepparrot (färskriven)
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 200 g haricots verts