Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Fajitakryddad kyckling

med fyra tillbehör

Tid: 40 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Blanda kycklinginnerfiléerna med fajitaskryddan i en skål. Låt stå ca 5-10 minuter. Grilla eller stek kycklingen tills den fått fin färg och är genomstekt.

2. Strimla rödkål och blanda med 1 msk vinäger, 2 msk olivolja, svartpeppar och flingsalt. Strimla rödlöken och blanda med 1 msk vinäger, 1 msk honung, svartpeppar och flingsalt.

3. Dela avokadon, kärna ur och gröp ur köttet. Finhacka 1/2 chili och 1/2 kruka koriander. Skär tomaterna i små bitar. Blanda allt i en skål. Smaka av med lime, vitlök, svartpeppar och salt.

4. Tina mangon. Tärna gurka och paprika. Finhacka silverlök och sticklök. Blanda allt i en skål och pressa över lime. Smaka av med koriander, chili, peppar och salt.

Stek brödet snabbt i en het stekpanna. Servera med fajitakyckling, rödkål, rödlök, guacamole och mangosalsa.

Tips!

Gör gärna heta nachochips till. Smält ost och blanda med jalapenos. Häll över nachos. Receptet kommer från Garants Foodtruck med kocken Hampus i köket. I filmen ser du honom laga alla delarna till denna härliga måltid.

Kommentarer

Inga kommentarer finns för detta recept.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 500 g kycklinginnerfilé
  • 1 st Fajita Spice Mix
  • 8 st tortillabröd
  • 3 st röd lök
  • 250 g rödkål
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 3 avokador
  • 1 röd chilipeppar
  • 5 st småtomater
  • 1 kruka koriander
  • 1 st vitlök
  • 1 st lime
  • 250 g mango
  • 1 Gurka
  • 1 silverlök
  • 2-3 sticklök
  • 1 röd paprika
  • flingsalt
  • nymald svartpeppar