Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Entrecoté i paprikasås

med sötpotatis

Entrecoté i paprikasås
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C. Tvätta potatisarna och dela de sedan i klyftor. Lägg på bakplåtspapper, salta och stänk över lite olja. Ställ in i ugnen ca 15-20 minuter.
2. Lägg de grillade paprikorna i en skål och mixa med en stavmixer tills det är en röra. Skala schalottenlökarna och finhacka. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken någon minut tills den är genomskinlig. Blanda ner den mixade paprikan. Blanda även i ajvar. Låt allt bli varmt och puttra någon minut. Smaka av med salt och peppar.
3. Smält smör i en stekpanna. Salta och peppra entrecotéskivorna. Stek de några minuter på varje sida tills de är lagom stekta.

Tips!

Testa att grilla paprikorna själv i ugnen, ca 15 min. För lite sting i såsen kan man tillsätta någon droppe tabasco.

Kommentarer (3 st)

Fredde08 2017-02-26 16:51

 

Såsen vart kanonbra och passade bra, dock rekommenderas annat kött..

GamerGirlMia 2013-01-18 22:53

 

Annorlunda och god sås. :)

stig 2011-05-27 14:22

 

Köttet kommer inte med i handlingslistan :(

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Entrecote i paprikasås

  • 1 kg sötpotatisar
  • 600 g entrecôte
  • 1 msk smör
  • 2 schalottenlökar
  • 250 g inlagda grillade paprikor
  • 1 dl ajvar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Sallad

  • 200 g haricots verts
  • 1 gul paprika
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)