Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Enkla kåldolmar

med potatis

Enkla kåldolmar
Tid: 45 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 175°C. Lägg de frysta kåldolmarna i en ugnsfast form. Ringla över sirap och klicka ut smör. Ställ in i ugnen i ca 40 minuter. Titta till kåldolmarna lite då och då så att de inte bränns vid.
2. Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. Koka haricots vert i lättsaltat vatten några minuter.
3. Smält smör i en kastrull till såsen. Blanda ner mjölet och späd med mjölk/vatten. Koka upp under omrörning. Späd ev. med mer mjölk/vatten. Krydda med fond, soja, lingonsylt och smaka av med salt och peppar.

Tips!

I detta receptet använder vi oss av färdiga kåldolmar för att spara tid. Om kåldolmarna är tinade går det dessutom ännu fortare.

Kommentarer (1 st)

Holma 2016-01-13 12:20

 

Jättegott!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Kåldolmar

  • 8 färdiga ostekta kåldolmar
  • 4 msk ljus sirap
  • 4 msk smör
  • 1 kg potatis, potatisar
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk soja
  • 1 msk lingonsylt
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 250 g haricots verts