Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Enchiladas

med fläskfilé

Enchiladas
Tid: 40 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 225°C. Skär fläskfilén i strimlor och fräs i smör. Skiva rödlök och paprika i tunna skivor. Tillsätt i stekpannan och stek några minuter under omrörning. Blanda sedan i kryddmix och 1 dl vatten. Låt allt puttra ihop ca 5 minuter.

2. Blanda i en burk tomatsalsa och eventuellt några inlagda jalapenos. Koka upp och puttra på låg värme ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer jalapenos.

3. Fördela fläskfiléröran på tortillabröd, rulla ihop och lägg i en ugnsfast form. Strö över riven ost och ställ in i ugnen. Gratinera ca 10 minuter. Blanda undertiden avokado med 3dl gräddfil och guacamole kryddmix.

Servera enchiladas med guacamole, gräddfil och grönsallad.

Tips!

OBS! Den inlagda jalapenon är förhållandevis stark så smaka av när du använder den.

Kommentarer (2 st)

Holma 2015-02-22 16:45

 

Ganska gott, osäkert om jag gör det igen.

Moon 2014-04-03 13:09

 

Jättegott :) Gjorde egna tortillas bröd vilket förhöjde rätten. Det tar 5 min att göra egna.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Enchiladas

  • 8 tortillabröd (stora)
  • 500 g fläskfilé
  • 1 kryddmix Taco Original
  • 300 g tomatsalsa (valfri styrka)
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 200 g riven ost TexMex
  • 2 avokador
  • 1 kryddmix Guacamole
  • 5 dl gräddfil
  • grönsallad

Goda tillbehör

  • Inlagda jalapenos