Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Citron- och dill lax

med ris

Citron- och dill lax
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C. Smörj en ugnsform och lägg i laxfiléerna. Häll över grädden och smaksätt med rejält med hackad dill. Krydda med salt och citronpeppar. Ställ in i ugnen ca 20 minuter.

2. Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.

3. Gör en sallad på halverade småtomater, blandad sallad, finstrimlad rödlök och majs.

Detta recept kommer från en av våra användare som var med och tävlade i kategorin om Bästa fiskrecept.

Tips!

Testa gärna att servera råris till fisken.

Kommentarer (6 st)

Holma 2013-10-24 07:10

 

Jättegott tyckte alla i familjen.

Melody 2013-09-05 12:53

 

Min 12 åriga dotter m kompis lagade detta själva. Alla tyckte det blev kanongott!

JohannaHbg 2013-01-23 14:07

 

Enkelt & Gott!

cano 2013-01-22 18:02

 

Jättegott, tyckte alla även pojkarna, 7 & 15 år. Grädden blev super till, hade inte velat vara utan den ;)

gräsrot 2013-01-22 09:34

 

Går lika bra utan grädde, men lite fiskbuljong.

Ullis 2013-01-11 19:02

 

Väldigt gott och busenkelt!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 600 g laxfiléer (fyra portionsbitar)
  • 3 dl grädde (valfri fetthalt)
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 tsk salt
  • 30 g dill (ca 1 pkt fryst)
  • ris
  • 100 g blandad sallad
  • 150 g småtomater
  • 1 rödlök
  • 120 g majs