Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Chori pollo tacos

med refried beans

Chori pollo tacos
Tid: 40 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skiva paprika och 1 gul lök i tunna strimlor. Hetta upp olja i en gryta och fräs grönsakerna tills de är mjuka. Blanda i tomatsalsa, rör om och låt puttra på svag värme ca 5 minuter. Ställ åt sidan så länge.

2. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Fräs i smör tills kycklingen fått fin färg. Ta av skinnet från korven och dela i små bitar, blanda ner med kycklingen och fräs någon minut. Blanda sedan ner kyckling och korv med paprika- och salsaröran. Koka upp och puttra på svag värme ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt chili och paprikapulver (gärna en rökig variant).

3. Finhacka en gul lök och fräs i olja tills den är mjuk men inte tagit färg. Skölj kidneybönorna och blanda sedan ner med löken. Tillsätt 1/2 dl vatten och mosa bönorna tills du har en grov smet. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite ost. Håll varm, behövs det kan man tillsätta lite mer vatten för att röran ska förbli krämig.

Servera tortillabröden med refried beans, kyckling- och korvröran, sallad, riven ost och gräddfil.

Tips!

Testa att steka tortillabröden i lite olja innan du serverar dom. Blir härligt krispigt och gott.

Kommentarer

Inga kommentarer finns för detta recept.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Chori pollo tacos

  • 8 tortillabröd (stora)
  • 400 g kycklingfiléer
  • 300 g färsk chorizo
  • 300 g tomatsalsa (valfri styrka)
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 gula lökar
  • 200 g kidneybönor
  • 200 g riven ost TexMex
  • 3 dl gräddfil
  • grönsallad
  • ev. paprikapulver (rökig)
  • ev. chilipulver

Goda tillbehör

  • Salsa Roja