Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Chilikyckling à la Anna

med ris

Chilikyckling à la Anna
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt på vatten till ris. Koka sedan riset enligt instruktionerna på förpackningen. Öppna burken med champinjoner och häll över i en sil, låt rinna av och krama ur vätskan ordentligt. Strimla kycklingfiléerna. Hacka chili, schalottenlök och paprika i små bitar.
2. Krydda kycklingbitarna med salt och peppar. Stek i lite olja i en traktörpanna några minuter tills de fått färg runt om. Lägg åt sidan. Bryn champinjonerna tillsammans med chili, schalottenlök, paprika och pressad vitlök i lite olja ca 2-3 minuter.
3. Blanda ner den stekta kycklingen i pannan tillsammans med crème frâiche, matlagningsgrädde, köttbuljong och paprikapulver. Koka ihop några minuter tills såsen blivit krämig.

Servera chilikycklingen med det kokta riset.

Tips!

Till denna rätten är det gott att även byta ut riset mot pasta eller ex. bulgur. Gott att även byta ut burksvampen mot färska champinjoner. Anpassa mängden chili beroende på hur starkt du vill att rätten ska vara.

Kommentarer (11 st)

Vardagsmaten 2016-10-25 11:37

 

Det går alldeles utmärkt att använda färska champinjoner.

Mattias 2016-08-09 19:17

 

fyyfan vad god! riktigt bra recept!

annastina73 2016-05-28 19:05

 

Kan man använda färska champinjoner? Gillar inte dom på burk.

Emma81 2013-09-29 16:51

 

Ganska intetsägande rätt.

Anusha2006 2012-08-28 09:30

 

efter att ha läst vissa kommentarer tog jag halva mängden matlagningsgrädde och det räckte gott och väl för min del men smaken är ju som baken... :-)

Anusha2006 2012-08-28 09:30

 

efter att ha läst vissa kommentarer tog jag halva mängden matlagningsgrädde och det räckte gott och väl för min del men smaken är ju som baken... :-)

systeryster 2012-07-31 14:08

 

Väldigt gott! Kan bli lite för starkt dock om man är känslig. Känns som
Lite för mycket grädde då kycklingen verkligen simmar i såsen. Men inget fel på smaken :)

Johanna 2012-07-19 08:57

 

Lite väl mycket löksmak tycker jag (jag gillar alltså inte lök kan ju vara värt att tilläggas) så nästa gång blir det bara hälften. Såsen passar till ris!

Novelli 2012-07-16 09:55

 

Låter gott men å andra sidan blir allt gott med en massa grädde. Konsten är att laga mat utan en massa grädde.

Vardagsmaten 2012-07-13 13:44

 

Nu finns svamp och ris med bland ingredienserna, tack för input

Custuz 2012-07-11 12:00

 

Burksvamp och ris står inte under ingredienser, det underlättar när allt finns med;) Ska testa detta, låter gott!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfiléer
  • 200 g champinjoner (burk)
  • 4 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2-4 cm röda chili (beroende på vilken styrka du vill ha)
  • 1 röd paprika
  • 2 dl créme frâiche lätt chili/paprika
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk matolja (att steka i)
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar (nymald)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk köttbuljong (pulver på burk)
  • ris