Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Chilikryddad oxfilé

med ugnsgrönsaker

Chilikryddad oxfilé
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C. Tvätta potatisarna och dela de sedan i 1 cm tjocka skivor. Lägg på bakplåtspapper, salta och ringla över olja. Ställ in i ugnen ca 15-20 minuter.
2. Blanda 50g smör med chili och salt. Ställ in i kylen till servering. Skala morötter, palsternacka och äpple. Skiva i tunna skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och börja med att steka morötter och palsternacka några minuter. Tillsätt sedan äpplena. Avsluta med att blanda ner honung och klippt persilja.
3. Smält smör i en stekpanna. Salta och peppra oxfilébitarna. Stek de några minuter på varje sida tills de är lagom stekta.

Tips!

Har man tid kan man köpa en hel oxfilé och tillaga den i ugnen. Smörj då gärna in den med chilismöret och låt det ge smak i ugnen.

Kommentarer (3 st)

nika 2014-10-27 08:18

 

Det var fantastiskt gott! Har lagt receptet blan favoriter.

Olivia 2014-10-22 23:17

 

Hur länge ska oxfilén vara i ugnen om man har en hel??

cath 2012-03-10 13:56

 

otroligt gott! Detta blev en klar favorit hemma hos oss. Jag tog rostasfilé i stället , funkade klockrent.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Chilikryddad oxfilé

  • 400 g oxfilé
  • 1 msk smör
  • 3 Bakpotatisar
  • 1 msk matolja
  • 1 krm salt
  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 äpplen
  • 2 msk honung
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk persilja

Chilismör

  • 50 g smör
  • 2,5 krm chilipulver
  • 2,5 krm havssalt