Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Chili con carne

med vitlöksbröd

Chili con carne
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Börja med att steka upp nötfärsen i en stekpanna. När den är färdig, lägg över i en stor kastrull el. gryta. Hacka gul lök, vitlök och röd paprika i små bitar. Stek i lite olja i stekpannan ca 5 minuter. Blanda med färsen.
2. Rör ner vita bönor, kidneybönor, krossade tomater, tomatpuré, paprikapulver, salt och buljongtärning. Låt allt puttra ca 20 minuter på låg värme. OBS! Rör lite då och då så att inte bönorna fastnar i botten av grytan.
3. När chilin kokat 15 minuter. Smaka av med mer salt, lite peppar och ev. lite chilisås.

Blanda smör med pressad vitlök och bred på brödskivor. Rosta i ugnen några minuter.

Tips!

Detta är en mild variant av chili, servera gärna en starkare chilisås bredvid för de som vill krydda upp mer. Koka färsk majs till och servera bredvid. Mums!

Kommentarer (12 st)

Sara123 2017-08-30 19:09

 

Jättegott faktiskt! Skippade chilin för kidsen åt med men smakade massor ändå.

Hälsosamståkuk 2017-03-05 23:59

 

Man måste ju ha majs i en chili con carne

tess 2014-01-06 19:47

 

Hur gjorde nu med brödet? Jag såg inget om det i receptet.

BrittiskaOstGudinnan 2013-10-20 13:59

 

3,5 ostar. Brödet var jättegott!

veddigebo 2012-02-15 10:52

 

Sambal Oelek är det som ger det bästa stinget och känslan av en äkta chili. Selleri eller sellerisalt är det lilla som ger ett jättelyft. Man kan tillsätta sambal direkt på tallriken också, inte säkert att alla gillar stark mat.

DJdanne 2012-01-05 21:08

 

Otroligt god! använde dock hela flaskan med chilisås (för 4 pers) och hade gärna haft ännu lite mer styrka, så (riktig) chilikrydda till är att rekommendera om man vill ha lite styrka.

Johanna 2011-08-31 19:42

 

Väldigt gott, men tycker inte alls att det smakar som chili con carne...? De enda vita bönor jag hittade i affären var i tomatsås, men det gav faktiskt riktigt god smak!

niiiiina 2011-08-30 17:24

 

Otroligt gott!

Anna 2011-06-07 11:29

 

Hade i lite chilikrydda i chili con carnen. Tyckte även att det behövdes lite extra tomatkross. Men sedan var det toppen!

stig 2011-06-02 13:20

 

Det här är gott och lagom starkt. Jag gör en stor sats och fryser in i småportioner. Bra att ha på jobbet :)

st 2011-05-29 21:04

 

Hade i habanero för massa hetta!!! Mums!

baloo 2011-05-24 06:39

 

Andvänd gärna den färdiga kryddan som heter cili con carne mycket godare blir din skapelse då :)

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Chili con carne

  • 500 g nötfärs
  • 800 g vita bönor i tomatsås
  • 400 g kidneybönor
  • 400 g tomatkross
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver (valfritt)
  • 2 tsk salt
  • 1 köttbuljongtärning

Sallad

  • 1 salladshuvud
  • 1 röd paprika
  • 120 g majs
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • chilisås
  • 2 dl crème fraîche
  • flerkornsbröd