Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Chicken nuggets

med cole slaw

Chicken nuggets
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Strimla vitkål och rödlök i tunna strimlor. Riv morötterna tunt. Blanda i en skål. Blanda majonnäs med créme fraiche, senap och peppar. Blanda dressingen med vitkål, morötter och rödlök ordentligt. Låt stå och dra medan du gör resten.
2. Koka riset enligt instruktionerna på paketet.
3. Dela kycklingen i mindre bitar, lagom som nuggets. Blanda sesamfrö, salt och peppar i en skål. Knäck äggen i en annan skål. Doppa kycklingbitarna i äggröran och sedan ner i sesamfröna. Se till att biten täcks ordentligt. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg ner kycklingbitarna. Stek de runt om tills de har fått fin färg. Sänk sedan värmen och stek ytterligare några minuter tills de är helt färdiga.

Tips!

För kortare tid, köp färdiga chicken nuggets och värm i ugnen.

Kommentarer (3 st)

Tokmajja 2013-12-06 18:55

 

Detta var kanongott! Hela familjen uppskattade det!

Pyret 2012-02-28 22:03

 

Gott! Alla i familjen älskade det. Tänk dock på att ha mer sesamfrön till hands för 2 dl räcker inte

Matmamma 2011-05-13 18:51

 

Detta var väldigt gott! Men rekommenderar att man saltar kycklingen och inte i sesamfröna för det blev väldigt ojämt fördelat. Gjorde kall currysås och en kall fetaost/basilika sås till och klyftpotatis- uppskattat av hela familjen.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Chicken nuggets

  • 500 g kycklinginnerfilé
  • 2 dl sesamfrö
  • 2 ägg
  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 msk rapsolja

Cole slaw

  • 300 g vitkål
  • 2 morötter
  • 1 rödlök
  • 1 dl Majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 tsk dijon senap
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 3 dl basmatiris
  • sötsursås
  • grönsallad