Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Chicken alà fiesta

med couscoussallad

Chicken alà fiesta
Tid: 25 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C, eller tänd grillen. Lägg grillspetten i vatten. Finhacka vitlök, chili och rosmarin. Blanda med öl, olja, pressad citron, soja, salt och peppar. Skär kycklingen i lagom stora bitar och lägg ner i marinaden. Marinera minst 5 minuter men gärna längre.

2. Trä kycklingen på spett och grilla i ugnen eller på grillen tills de är genomstekta. Pensla under tiden med återstående av marinaden.

3. Koka couscous enligt instruktionerna på förpackningen. Skär clementinklyftorna i små bitar. Mixa fetaost med yoghurt och lite salt. Blanda sedan couscous med clementinbitar och granatäpplekärnor.

Servera kycklingen med couscoussallad och fetaostyoghurt

Detta recept kommer från en av våra användare som var med och tävlade i kategorin om Bästa kycklingreceptet.

Kommentarer (1 st)

SoppAnn 2015-06-22 21:02

 

Mer smakvariationer än vad en rätt behöver. Fetaoströran med yoghurt var god som tillbehör.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl mörk öl
  • 2 klyftor vitlök
  • 3,25 msk olivolja
  • ½ citron
  • ½ chili
  • 2,5 krm soja
  • 1 msk rosmarin (gärna färsk men går bra med torkad)
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • couscous
  • 2 clementiner
  • 1 granatäpple
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 100 g fetaost
  • 1 krm salt