Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Bratwurst i senapssås

med vitkålssallad

Bratwurst i senapssås
Tid: 25 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Riv vitkål och morötter fint. Blanda med olja, saft från citron och citronpeppar i en skål.
2. Blanda créme fraiche med senap. Stek bratwursten i en stekpanna med lite smör tills den är genomstekt.
3. Rosta brödet.

Tips!

Gillar man surkål är det gott att byta ut vitkålssalladen till det. För en sötare sås, blanda istället i vanligt söt finkornig senap. Sommartid kan man med fördel grilla korven.

Kommentarer

Inga kommentarer finns för detta recept.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Bratwurst i senapssås

  • 500 g bratwurst
  • 1 msk smör
  • 2 msk grovkornig senap
  • 1 dl crème fraîche

Vitkålssallad

  • 300 g vitkål
  • 2 morötter
  • 1 msk rapsolja
  • ½ citron
  • 1 tsk citronpeppar

Servera med:

  • 4 skivor rågbröd