Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Bönsallad i tortillabröd

med rostade solroskärnor

Bönsallad i tortillabröd
Tid: 20 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Börja med att hälla av vätskan från bönorna och skölj noga.
2. Skiva fetaosten, rödlöken och de soltorkade tomaterna i små bitar. Lägg i en skål. Blanda ner bönorna och de klippta basilikabladen.
3. Blanda olja, pressad vitlök och italiensk salladskrydda. Blanda ner med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
Fördela bönsalladen med grönsallad och solroskärnor i tortillabröden.

Tips!

Bönsalladen är även god som tillbehör till annan mat. Testa gärna att blanda i lite chilipeppar i dressingen för extra sting. Rosta gärna solroskärnorna i en torr stekpanna.

Kommentarer (1 st)

Sylta 2012-04-22 18:17

 

Spännande!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Bönsallad

  • 400 g svarta bönor
  • 1 rödlök
  • 150 g fetaost
  • 6 st soltorkade tomater
  • 3,25 msk basilika (färsk)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk italiensk salladskrydda
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 4 st tortillabröd
  • 1 kruksallad
  • 1 dl solroskärnor