Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Blodpudding

med apelsinsallad

Blodpudding
Tid: 20 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Riv vitkålen fint. Skala apelsinen och dela i små bitar. Blanda vitkål och apelsiner med olja, citronsaft, salt, peppar och hackade valnötter.
2. Skiva blodpuddingen i ½ cm tjocka skivor. Smält smör i en stekpanna och stek bitarna några minuter tills de är genomstekta. Ta av och lägg på en tallrik. Skiva fläsket i mindre bitar och stek tills de är knapriga.

Tips!

Gör en dubbel sats av salladen, håller sig fint i kylen några dagar. Tycker barnen inte om blodpudding är det gott att steka några prinskorvar till

Kommentarer (4 st)

Holma 2013-09-04 22:00

 

Jättegott om man gillar blodpudding. Man och barn åt med god aptit.

DJdanne 2012-01-09 20:16

 

apelsinsalladen var god och passade bra till blodpuddingen!

faxev 2011-09-16 00:07

 

Är det jag som inte helt förstår appen? Eller saknas det en sparfunktion?

Johanna 2011-09-14 21:55

 

Bytte ut blodäcklet mot nån korngrynsbiff och baconet mot facon. KALASGOTT! Det blev ju förvisso inte alls samma rätt. Men salladen var god! Med stekt kål ;)

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Blodpudding

  • 400 g blodpudding
  • 1 msk smör
  • 300 g stekfläsk eller bacon

Apelsinsallad

  • 300 g vitkål
  • 1 apelsin
  • 50 g valnötter
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk citroner
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • knäckebröd