Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Biff- och svampgryta

med broccoli

Biff- och svampgryta
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Koka riset enligt instruktionerna på paketet. Skär köttet i små bitar och hacka löken fint.
2. Fräs köttet i smör i en stekpanna tills det är genomstekt. Blanda lök och svamp med köttet och fräs ca 5 min till. Häll i vatten och kalvfond. Rör runt och låt allt puttra ca 15 minuter. Gärna under lock. Blanda i créme fraiche och smaka av med soja och peppar. Om du vill ha lite tjockare sås, gör en redning på vatten och potatismjöl och blanda ned i grytan.
3. Skär broccolin i bitar och koka i lättsaltat vatten ca 5 min.

Tips!

Förändra enkelt rätten genom att byta ut den gula löken till purjolök och riset till pasta. Toppa det hela med att pressa i en klyfta vitlök.

Kommentarer (5 st)

Holma 2016-09-21 12:27

 

Jättegott!

Dennis 2013-10-20 09:02

 

Bytte ryggbiff mot grytbitar +2h koktid. Blev också kanongott!

sussi 2013-09-23 17:47

 

Super gott och lagom mycket, äntligen åt barnen champinjoner!! Alla nöjda!

fridaå 2011-08-07 23:55

 

Det här va jätte gott..

Havregården 2011-04-14 09:00

 

Verkar jättegott.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Biff- och svampgryta

  • 3 dl ris
  • 400 g ryggbiff
  • 300 g hela champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 msk oregano
  • 5 dl vatten
  • 1,5 msk kalvfond
  • 1,5 dl crème fraîche (valfri fetthalt)
  • 1 tsk soja
  • 1 msk smör

Redning:

  • 1 dl vatten
  • 1,5 tsk potatismjöl

Servera med:

  • 500 g broccoli