Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Biff- och broccoliwok

med äggnudlar

Biff- och broccoliwok
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Strimla ryggbiffen i tunna strimlor. Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg ner den strimlade ryggbiffen. Blanda runt. Låt stå medan du förbereder resten.
3. Dela broccolin i små buketter och koka i lättsaltat vatten ca 3-4 minuter. Koka sockerärterna 3-4 minuter i lättsaltat vatten.
4. Värm upp olja i en stekpanna och lägg ner den marinerade ryggbiffen med sin sås. Fräs några minuter runtom. Lägg sedan ner den kokta broccolin och låt allt steka ihop ca 5 minuter.
5. Koka äggnudlarna enligt instruktionen på förpackningen.

Servera woken med nudlar och sockerärter

Tips!

Servera gärna lite sötsur sås eller chilisås till maten. Det går bra att använda sig av färdig marinad också.

Kommentarer (4 st)

Glimmie 2015-06-24 17:33

 

Riktigt fräsch och god rätt, t.o.m. min 5-åring gillade den!

Lillan 2011-11-01 13:25

 

Jag tyckte rätten var riktigt god, och barnen älskade det.
Tilsatte lite x-tra grönsaker som broccoli, zucchini, morötter, purjolök. Smarrigt!

Vardagsmaten 2011-11-01 09:33

 

Lillan, nu är det tillrättat i receptet. Det hade smugit sig in lite väl många vitlöksklyftor!

Lillan 2011-10-30 18:47

 

Hej!

Jag undrar bara om det skall var 4 st vitlökar? Det framgår annars i receptet vid två tillfällen.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Biff- och broccoliwok

  • 400 g ryggbiff
  • 500 g broccoli
  • 250 g äggnudlar
  • 200 g sockerärter

Marinad

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl kycklingfond
  • 1 msk soja
  • 2 tsk ostronsås
  • 1 tsk ingefära