Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Baconlindad lammkorv

med potatissallad

Baconlindad lammkorv
Tid: 20 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C. Linda lammkorvarna med baconskivor och lägg sedan i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen ca 15 minuter. Vänd gärna på korvarna efter halva tiden.
2. Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten ca 15 minuter. Häll av vattnet och lägg över potatisen i en stor skål. Skiva salladslöken i tunna skivor och blanda med potatisen.
3. Blanda en dressing av olja, pressad vitlök, vinäger, senap, salt och peppar. Häll över potatisen och blanda försiktigt.

Tips!

Stick in en kvist rosmarin eller timjan mellan korven och baconet. Välj de korvar som är era favoriter och följ receptet. Denna rätt är även perfekt att ta till om du ska grilla.

Kommentarer (1 st)

famG 2012-11-28 21:37

 

Gott! Åtminstone tyckte 2/5 av familjen det;-)

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 4 st lammkorvar
  • 2 pkt bacon
  • 1,5 kg potatis, potatisar
  • 1 knippe salladslök
  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1,5 msk dijon senap
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 4 st ciabattabröd