Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Auberginelåda

med linser

Auberginelåda
Tid: 35 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 220°C. Börja med att skiva auberginen, lägg på ett fat och salta. Skala och finhacka lök. Hetta upp olja i en kastrull och bryn löken på låg värme. Tillsätt krossade tomater, pressad vitlök och buljong. Puttra ihop ca 5 minuter.

2. Torka av auberginen och stek gyllene i lite olja. Blanda grädde, mjölk och svartpeppar i en skål.

3. Skölj av linserna och häll sedan upp i en ugnsform. Lägg på de stekta aubergineskivorna och häll på tomatsåsen. Avsluta med att ringla över gräddmjölken och riven ost. Ställ in i ugnen ca 20 minuter.

Servera med en fräsch grönsallad och ett gott bröd.

Detta recept kommer från en av våra användare som var med och tävlade i kategorin om Bästa vegorecept.

Tips!

I detta receptet används färdigkokta linser men om man har tid och vill så kan man köpa gröna, gula eller röda linser och koka själv i förväg.

Kommentarer (1 st)

Johanna333 2017-01-11 19:30

 

Väldigt gott, men vi blev inte mätta. Kanske som ett tillbehör eller om man tar mer av både aubergine och linser. Låt stå ca 30 minuter i ugnen för linserna är inte klara efter 20.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 1 aubergine (stor eller 2 små)
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyfta
  • 200 g röda linser (röda el. gröna färdigköpta)
  • 400 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl lagrad smakrik ost (riven)
  • 2,5 krm salt
  • 2 krm svartpeppar (nymald)