Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Aubergine- och squashlåda

med ciabatta

Aubergine- och squashlåda
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C. Skiva aubergine, squash och mozzarella i tunna skivor. Hacka lök och vitlök fint.
2. Salta på båda sidor av aubergine och squash. Lägg på ett fat och låt de vattna av sig några minuter. Fräs undertiden lök och vitlök i ca 1 tsk olja i en kastrull. Häll på tomatkross, basilika, salt och peppar. Koka i ca 5 minuter.
3. Torka av de saltade aubergine- och squashskivorna med papper. Stek skivorna i ca 1 tsk olja i en stekpanna (eller ugnen). Varva de stekta grönsakerna med skivad mozzarella och tomatsås i en ugnsform. Avsluta med riven parmesanost. Ställ in i ugnen ca 20 minuter. Finhacka undertiden rödlök och blanda med avrunna bönor, olja och kryddor.

Servera gratängen med bönsalladen och ett gott bröd

Tips!

Denna rätt fungerar bra även som tillbehör till en bit kött eller fisk. Blanda i sambal oelek i tomatkrossen för en starkare smak. Testa att steka aubergine- och squashskivorna på en bakplåt i ugnen. Går fort och fungerar lika bra. Speciellt med vintergrönsaker.

Kommentarer (6 st)

sofia 2014-02-20 16:12

 

Jättegott!!

tan 2012-08-29 20:33

 

Jag håller med egil. Receptet tar närmare1 1/2 timme att göra. Bara att steka grönsakerna tar nästan en halvtimme ju...

Vardagsmaten 2012-05-31 13:58

 

Egil, vad trist att det tog så lång tid. Vet faktiskt inte vad som kan ha gått fel..

Egil 2012-05-22 17:24

 

Tog typ 1,5 timme med allt saltande och torkande av skivorna...

popia 2011-11-16 18:44

 

Den var kanon ! Uppskattad av alla
Enkel och super god

popia 2011-11-14 08:10

 

nu får vi se om detta recept funkar för vår matsal , totalt 30 pers som ska äta.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Ingredienser

  • 2 aubergine
  • 2 squash
  • 300 g mozzarella
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g tomatkross
  • 1 dl basilika (färsk)
  • 50 g parmesanost
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 msk rapsolja

Bönsallad

  • 400 g blandade bönor
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk vinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • ciabatta