Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Äpplestekt sidfläsk

med potatismos

Äpplestekt sidfläsk
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten ca 20 minuter. Häll sedan av vattnet. Mosa med en gaffel. Blanda ner grädde, smör och riven muskot. Vispa till ett luftigt mos med elvisp. Smaka av med salt och peppar.
2. Skiva fläsket i små bitar. Kärna ur äpplena och dela i tunna skivor. Hacka rosmarin. Hetta upp smör i en stekpanna och blanda ner rosmarin och fläsk. Stek på medelhög värme några minuter. Blanda sedan i äppleskivorna och stek ytterligare någon minut.
3. Koka ärterna i lättsaltat vatten

Tips!

Byt potatismoset mot pasta. Har du inte färsk rosmarin går det bra att använda torkad också. Det går utmärkt att byta ut sidfläsket mot bacon eller stekfläsk om du föredrar det.

Kommentarer (4 st)

smiley 2012-11-05 17:13

 

Shit vad gott det här var. har använt denna app 2 veckor nu och älskar alla rätter hittills

Karina 2011-10-03 13:26

 

Riktigt gott. Snabbt och enkelt att laga.

Vardagsmaten 2011-09-30 10:52

 

Vad roligt att du gillar receptet! Tanken är att alla recept ska vara säsongsanpassade, åtminstone så långt det går. Men här blev det riktigt bra och detta är också ett av mina favoritrecept.

Johanna 2011-09-29 01:44

 

Tog facon istället för död gris. Blev megagott! Jag gillar att ni säsongsanpassar maten såhär. Men äpplena nu till exempel :)

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Äpplestekt sidfläsk

  • 2 äpplen (röda)
  • 400 g sidfläsk
  • 3 kvistar rosmarin
  • 1 msk smör
  • 1,5 kg potatis, potatisar
  • 3 msk grädde (valfri fetthalt)
  • 3 msk smör
  • 2,5 krm muskotnöt
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • 20 g riven parmesanost
  • 250 g gröna ärter