Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Anders medelhavspasta

med provencalska kryddor

Anders medelhavspasta
Tid: 35 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Hacka lök och vitlök. Dela broccolin i mindre bitar. Skär oliver och soltorkade tomater i små bitar. Stek lök och vitlök mjukt i olja i en stor gryta. Sätt på vatten till pastan.

2. Blanda ner broccoli, oliver och soltorkade tomater i grytan med lök. Rör också i grädde, crème frâiche, sambal oelek, vitvinsvinäger och buljong. Koka i ca 15-20 minuter. Grytan bör vara färdig samtidigt som pastan.

3. Smaka av grytan med provençalska kryddor, salt och peppar. Häll av vattnet från pastan och blanda ner pastan i grytan. Servera med fetaost och rosépeppar.

Detta recept kommer från en av våra användare som var med och tävlade i kategorin om Bästa vegetariska recept.

Tips!

För en mindre gräddig gryta, testa att byta ut delar av matlagningsgrädden till mjölk eller vatten.

Kommentarer (7 st)

Holma 2015-02-09 22:46

 

Jättegott, vi kommer göra det igen.

Eemil 2014-03-03 11:52

 

Mycket gott, jag körde i mer kryddor och hade mellanmjölk istället för grädde, uteslöt även osten på toppen och det fungerade utmärkt! Rekomenderas starkt!

litenpyret 2013-10-07 19:03

 

Gott och enkelt men lite väl många olika kryddor så jag bytte ut mot mina favoriter :)

BrittiskaOstGudinnan 2013-10-07 18:11

 

4 ostar av 5! lägg oliverna brevid för barnens skull ;)

JohannaHbg 2013-02-05 18:01

 

Helt ok men inget vi gör igen severade svarta oliver sidan om oxå å D uposkattades av min 1, 5 åring ;-)

Millan 2013-02-03 05:25

 

Helt okej vardagsmat, snabbt och enkelt. Ökade upp mängden cream fraiche och hällde i lite mjölk för att få en sås

cano 2013-01-31 12:54

 

Gott!! Men jag mixade ihop oliver och tomater så då åt pojkarna det också. Eftersom vi inte kräver vegetariskt rörde jag i tonfisk också och det blev toppen ;)

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g broccoli
  • 200 g svarta oliver (ca 20-30st)
  • 5 st soltorkade tomater
  • 2 dl crème fraîche
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1-2 msk provençalska kryddor (rosmarin, mejram, timjan, kyndel)
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 500 g pasta (ex. stora makaroner)
  • 200 g fetaost
  • rosépeppar (nymald)