Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Äggsallad

med knaprig bacon

Äggsallad
Tid: 20 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Koka äggen i ca 7 minuter. Skala och dela sedan i valfri storlek. Tina ärterna.
2. Knaperstek baconet i mindre bitar.
3. Skiva rädisor och lök i tunna skivor. Dela småtomaterna. Blanda med sallad, ruccola och ärter. Blanda en dressing på olja, senap, persilja och peppar. Avsluta med att toppa salladen med äggen och baconet.

Tips!

Blanda i de grönsaker du har hemma. Stek fläsket med rosmarin för en härlig smak.

Kommentarer (6 st)

Holma 2017-06-27 12:32

 

Det var jättegott!

Nanne 2012-05-19 20:00

 

Det var jätte gott. Detta kommer jag att göra fler gånger.

annie 2011-07-08 18:53

 

Riktigt mumsigt ;) å de är en rätt som går fort å är smidig att göra ;)) gott att ha ceasar dressing till oxå ;)

Vardagsmaten 2011-07-05 07:40

 

Ett tips om man tycker att detta är för lätt som middag är att blanda i haricots verts, slantade morötter och byta ut baconet till en god korv istället.

grodan 2011-07-01 16:22

 

äggsallad och bacon ,tycker jag passar till lunch istället

Satzi 2011-04-21 11:12

 

Inget jag skulle äta till middag, men gärna lunch! :)

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Äggsallad

  • 4 ägg
  • 8 rädisor
  • 200 g romansallad
  • 70 g ruccola
  • 200 g småtomater
  • ½ knippe salladslök
  • 200 g gröna ärter (frysta)
  • 200 g bacon
  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk dijon senap
  • 3,25 msk persilja
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • rostat bröd