Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Äggakaka

med knaperstekt fläsk

Äggakaka
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Blanda mjöl och salt i en stor skål. Blanda i hälften av mjölken och vispa tills det är en slät smet. Tillsätt äggen ett och ett och rör runt. Blanda sedan i resten av mjölken.
2. Smält smör i en stekpanna och häll ner smeten. Täck med lock och stek på låg värme i ca 20 minuter. Skala och riv morötter.
3. Skär fläsket i små bitar och knaperstek. När äggakakan stannat, häll över den på ett lock eller stor tallrik och vänd ner den så att båda sidor får färg.

Tips!

Häll smeten i en ugnsfast form och tillaga den i ugnen i 175°C. Stek äppleskivor till istället för lingonsylt.

Kommentarer (6 st)

cano 2013-02-20 13:46

 

Jättegott, men den räckte inte långt. Pojkarna slukade den och fläsket i ett nafs !!

Vardagsmaten 2011-12-13 17:27

 

Receptet har blivit uppdaterat. Det visade sig att tekniken bakom hade omvandlat siffrorna fel i tabellen till ingredienserna. Vi ber om ursäkt för detta. Nu ska receptet vara rätt och ge en härlig och god rejäl äggakaka.

Johanna 2011-12-08 19:01

 

Pannkaka snarare än äggakaka.

Cedern 2011-12-06 19:44

 

Snabbt och gott, som pannkaka. ..

tjuppa 2011-12-06 15:19

 

Ska vara utan frågetecken !!

tjuppa 2011-12-06 15:17

 

Mums!!??

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Äggakaka

  • 6 dl mjölk
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk salt
  • 6 ägg
  • 350 g sidfläsk
  • 1 msk smör

Servera med:

  • 4 morötter
  • lingonsylt
  • knäckebröd