Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Ägg- och baconmuffins

med morotssallad

Ägg- och baconmuffins
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 175°C
2. Skär eller klipp baconet i små bitar. Fräs några minuter i stekpanna.
3. Blanda ägg, grädde, ost och svartpeppar i en skål. Blanda i baconet när det är färdigt. Sätt 12 stora muffinsformar på en plåt och fyll 2/3 med ägg-baconsmeten. Ställ in i ugnen i ca 25 minuter. De ska vara gyllenbruna på utsidan när de är färdiga.

Tips!

Tycker man om paprika kan man med fördel finstrimla en röd paprika och blanda i äggsmeten. Vill man inte ha ost i muffinsen går det bra att utesluta den.

Kommentarer (4 st)

gunsan 2013-03-07 19:50

 

Smidigt att göra och gott att ha i kylen som mellanmål.

gunsan 2013-03-06 23:54

 

Morotssallad? Var är morötterna?

Vardagsmaten 2011-09-28 17:09

 

MD, absolut! Så ska det vara och det finns nu med i instruktionen. Tack!

MD 2011-09-22 20:50

 

Osten är inte med i instruktionen. Ska den blandas i smeten?

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

Ägg- och baconmuffins (12 st)

  • 12 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 450 g bacon
  • 2 dl riven ost

Bönsallad

  • 400 g blandade bönor
  • 1 rödlök
  • 1 kruksallad
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Servera med:

  • knäckebröd