Laga vardagsmat med Pernilla & Tobbe

Afrikansk lammstek

med persiljesallad

Afrikansk lammstek
Tid: 30 min Portioner: 4 Betyg:
  • Lägg till som favorit
  • E-post
  • Skriv ut

Så här gör du

1. Koka couscous enligt instruktionerna på förpackningen
2. Finhacka tomater, rödlök och gurka. Blanda med den klippta persiljan i en skål. Tillsätt olja och harissa. Blanda sedan grönsaksblandningen med den färdigtkokta couscousen.
3. Stek lammsteksbitarna i lite smör i en stekpanna. Smaka av med peppar och salt.

Servera gärna med en klick gräddfil kryddad med harissa

Tips!

Det går bra att använda lammkotletter istället för lammstek Tycker man mycket om harissa är det gott att steka lammsteken i kryddan.

Kommentarer (3 st)

Johanna 2013-03-29 22:39

 

God couscousblandning!

Vardagsmaten 2012-03-30 09:46

 

Sofie, i receptet så står det under servera gärna att man kan ha till gräddfil kryddat med harissa. Dessa ingredienser är även med i inköpslistan.

Sofie 2012-03-26 10:34

 

det vart alldeles för tort utan någon såsen som inte stod med i receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Skapa ett konto eller logga in.

Ingredienser

  • 3 dl couscous
  • 1,5 msk grönsaksfond
  • 600 g lammstek
  • 1 dl bladpersilja
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 Gurka
  • 1 tsk harissa
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 krm salt
  • 3 dl gräddfil
  • 1 tsk harissa